beta 1.1
Ieşiţi din tipare

Regulament

Invincibilii.02

 

Prezentul regulament face referire la primul sezon al concursului „Invincibilii”, lansat în 2011 şi continuat în primăvara-vara anului 2012.

 

Ce înseamnă „Invincibilii”?

„Invincibilii” este o emisiune-concurs care se adresează adolescenţilor. Obiectul de studiu este cartea „Tragedia Veacurilor”. Cartea are 42 de capitole, fiecare dintre acestea urmând a fi însoţit de o emisiune explicativă. Prin intermediul discuţiilor cu invitaţii (profesori de istorie, teologi, pastori), vor fi oferite informaţii suplimentare, conexe respectivului capitol. După fiecare emisiune, participanţii la concurs vor răspunde la un chestionar care conţine întrebări legate de capitolul dezbătut în emisiune.

 

Ce condiţii sunt necesare pentru înscriere?

1. Să ai cel puţin 13 ani – împliniţi anul acesta (2012).

2. Să nu ai mai mult de 19 ani – împliniţi anul acesta (2012).

Excepţie:  liceenii înscrişi la cursuri de zi, care sunt acceptaţi în concurs indiferent de vârstă şi concurenţii înscrişi în 2011 care vor împlini 20 de ani în 2012.

3. Să domiciliezi sau să studiezi pe teritoriul Conferinţei Muntenia a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea (judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Tulcea şi Municipiul Bucureşti) – indiferent de apartenenţa cultică.

Atenţie: Dacă te încadrezi la punctul 2, poţi participa şi la sezonul următor – cu condiţia să completezi toate chestionarele din sezonul întâi.

 

Am acces la internet! Cum mă înscriu?

Accesezi site-ul www.invincibilii.ro.

Urmăreşti episodul pilot – acesta nu abordează primul capitol al cărţii, ci este unul introductiv.

Apoi, răspunzi la cele două întrebări de pe site – poţi răspunde şi înainte de a urmări emisiunea de debut, în cazul în care ai o minimă cultură denominaţională.

Dacă ai răspuns corect, primeşti statutul de „participant” la concurs.

Dacă ai răspuns greşit, vei fi notificat de către echipa „Invincibilii”. Poţi încerca din nou să răspunzi corect.

 

Nu am acces la internet! Ce este de făcut?

Contactează-ne telefonic (detalii pe site şi pe flyer).

Fii pregătit să răspunzi corect la cele două întrebări de pe flyer.

Dacă ai răspuns greşit, vei fi notificat pe loc de către operatorul „Invincibilii”. Poţi încerca din nou să răspunzi corect.

Dacă ai răspuns corect, vei primi statutul de „participant” – eşti înscris în concurs.

Ulterior, vei primi periodic DVD-ul cu emisiunile realizate, precum şi chestionarele imprimate pe hârtie pentru a putea răspunde şi la întrebările al căror răspuns îl poţi oferi urmărind emisiunea (vezi detalii mai jos la secţiunea descrierii chestionarului de concurs).

Completezi chestionarele şi le trimiţi la redacţie prin poştă.

Nu ne asumăm responsabilitatea pentru chestionarele care nu au ajuns la redacţie.

 

Până când mă pot înscrie?

Te poţi înscrie în concurs cel mai târziu la 15 martie 2012. Concurenţii înscrişi anul acesta vor recupera până la 10 aprilie 2012 materia parcursă de cei înscrişi în 2011, pe baza unui program accelerat, astfel încât, pe măsură ce toţi concurenţii din online termină o etapă, să putem afişa punctajele.

 

Chestionarul de concurs şi punctajul

Fiecare capitol al cărţii este însoţit de o emisiune şi de un chestionar. Punctajul întrebărilor este variabil de la capitol la capitol.

Expedirea răspunsurilor trebuie să se încadreze în termenul desemnat de redacţie, de la etapă la etapă.

Corectarea este asigurată de componenţi ai echipei „Invincibilii”. Aceştia vor da atenţie şi aspectelor gramaticale, aşa că te rugăm să fii atent atunci când formulezi răspunsurile.

Nu poţi aduce modificări chestionarului expediat online sau prin poştă. Nu-l trimite până nu te asiguri că ai răspuns corect.

După capitolul al treilea, vor fi efectuate verificări telefonice surprinzătoare. Un operator „Invincibilii” îţi va adresa o întrebare din ultimele trei chestionare.

Dacă răspunzi corect vei primi trei puncte suplimentare.

Dacă răspunzi greşit sau nu ştii să răspunzi în timpul stabilit, vei pierde trei puncte.

 

Serii de evaluare

Concurenţii vor fi încadraţi într-una din cele două serii de evaluare, desemnate în funcţie de accesul la internet: „internauţii” şi „poştaşii”.

Seria A – „internauţii”

Din această serie fac parte:

-          toţi cei care răspund pe internet

Seria B – „poştaşii”

Din această serie fac parte:

-          cei înscrişi în 2011, care au specificat că nu au acces la internet; redacţia îi va suna pentru a afla dacă, între timp, au acces la internet; în acest caz, vor fi trecuţi în seria A.

-          cei înscrişi până la 15 martie 2012, fără acces la internet şi care au aflat despre concurs din alte surse (pastor, buletine informative ale bisericii, flyere, afişe, prieteni, etc.)

 

Cum se desemnează câştigătorii?

Punctajul va fi afişat pe site periodic.

În Finală se vor califica participanţii din primele 20-30 de locuri (orientativ) ale clasamentului final al primului sezon.

 Exemplificare de aplicare a sistemului de calificare procentuale în Finală:

Se presupune că sunt 200 de participanţi în total. Din aceştia, 180 în seria „internauţii”, iar 20 în seria „poştaşii”. La încheierea sezonului, 20 cei mai buni participanţi, pe baza punctajului, vor fi invitaţi în Finală procentual, aferent celor două serii, astfel: primii 19 dintre „internauţi”, respectiv primul dintre „poştaşi”. Aceşti 19+1 vor intra în Finală, unde punctajul va reveni la 0. Vor fi premiaţi 10 dintre finalişti, pe baza regulamentului Finalei, fără a se ţine cont de seria din care au acces în Finală.

***** Numărul concurenţilor calificaţi în Finală poate varia, întrucât ne dorim să invităm pe cât mai mulţi dintre primii clasaţi din fiecare serie; astfel, vom menţine un suspans crescut, oferind şanse cât mai multor concurenţi; am trecut 20 aici doar pentru exemplificare; numărul de concurenţi prezenţi în cadrul Finalei va fi condiţionat şi de resursele financiare existente.

Menţionăm că informaţiile din toate emisiunile vor constitui material didactic pentru Finală. Dorim să ne asigurăm de capacitatea finaliştilor de a-şi proba cunoştinţele acumulate de-a lungul primului sezon.

Regulamentul Finalei va fi alcătuit ulterior şi va fi oferit în timp util finaliştilor.

 

Care este premiul?

10 dintre finalişti vor fi recompensaţi cu câte o excursie de documentare în spaţiul european, vizitând locurile marcante ale Reformei protestante.

Excursia va avea o durată de cca. 10 zile.

Regulamentul excursiei va fi redactat ulterior şi va fi făcut cunoscut în timp util.

 

Menţiuni

Ediţia folosită de către redacţie este cea din 2008, Editura Viaţă şi Sănătate, ISBN 978-973-101-119-6, în traducerea lui Nelu Dumitrescu. Participanţii pot răspunde din ediţia pe care o deţin sau din cea menţionată mai sus, disponibilă pe site.

Prin dobândirea statutului de „participant”, cei înscrişi în concurs se angajează să respecte regulile şi termenii comunicaţi pe parcursul desfăşurării concursului de către organizatori.

În funcţie de desfăşurarea concursului dar şi de alţi factori obiectivi, regulamentul poate suferi modificări sau adăugiri.